Horror
on the
Orient
Express

Forside > Referater > 10.10.2005  
 
 

10.10.2005

Jeanette,

Du bliver nok nødt til at passe butikken alene et stykke tid. Jeg er blevet hyret af professor Julian Smith til at tage til kontinentet og opspore visse antikviteter. Ikke bøger, men han betaler godt, så du skal nok få din løn til tiden denne gang. Det vil sige, faktisk ved jeg ikke hvornår jeg vil være tilbage, men du skal nok få din løn. Jeg er sikker på du kan klare det, der kommer jo ikke mange kunder alligevel i øjeblikket.

Jeg efterlader dig dette brev fordi vi tager af sted mod Paris snarest, og jeg ved ikke om jeg når at se dig inden. Jeg vil nødig gøre dig nervøs, men professor Smith var udsat for et overfald i forbindelse med denne sag, så tal for en sikkerheds skyld ikke med nogen om dette. Vi er muligvis på sporet af noget værdifuldt.

Jeg vil prøve at skrive til dig fra fastlandet når jeg ved noget mere. Sælg ikke Monas Ierogliphica, Arcanum Hermeticae Philosophiae Opus eller Le Satanisme et la Magie for under... du må hellere helt lade være med at sælge dem. Og vær lidt på vagt overfor skumle typer, selv om det nok bare er mig der er paranoid.

J

Der bliver bestilt billetter til Orientekspressen under falske navne, og de sidste par dage i London bruges på at researche Sedefkar Simulacrum'en, uden stort held. Til gengæld finder de ud af at deres kontakt i Trieste, Johann Winckelmann, foruroligende nok er død, eller i hvert fald forsvundet. Og på British Library observerer Simon og William en mand falde død om af spontan mangel på hud. Det viser sig at være Beddows, Julian Smiths tjener. På sig har han et arabisk citat, skrevet på et stykke hud, om end det er svært at sige om det er hans eget. Citatet handler også om noget med manglende hud.

Vores helte rejser til Paris, hvor de beslutter sig for at bruge lidt tid på at undersøge om der måske stadig er stykker af statuen at finde i byen, selv om deres eneste spor er navnet på en fransk adelig fra før revolutionen, Comte Fenalik. Fenalik var, alt efter hvilke kilder man tror på, en rigtig spasmager, eller en temmelig ubehagelig type med torturinstrumenter i kælderen. Under alle omstændigheder ragede han uklar med myndighederne, der ransagede hans hus, brændte det ned, og smed comten i fængsel. Efterforskningen vender sig nu mod en Kaptajn Malon, der ledte ransagningen.




Oprettet 2006-03-07
Frederik J. Jensen
Opdateret 2006-03-08
Frederik J. Jensen