Horror
on the
Orient
Express

Forside > Referater > 03.04.2006  
 
 

Frisk blod og spøgelsesjagt

I toget mod Trieste møder de overlevende tre helte pensioneret politibetjent Adrian Smith. Han kender en del til deres mission - muligvis lige så meget som dem selv hvilket ikke siger det store - og kender endog den nu hedengangne Jonathan Clarkes onkel, professor Smith. Efter en del skepsis og vrangvilje over for den fremmede, hører de tre helte pludselig en indre stemme der opfordrer dem til at samarbejde, så det gør de.

Ved ankomsten i Trieste er der hverken folkelige optøjer eller stinkende kanaler, men derimod en væmmelig vind. Første skridt er at opsøge den forsvundne Johann Winckelmann på museet. Winckelmann viser sig at være en sarkofag samt ikke at være forsvundet. Ved granskning af sin hårdt plagede hjerne kommer Donaldson pludselig i tanke om at Winckelmann er en af de store pionerer inden for den arkæologiske videnskab og at han døde i Trieste under en rejse.

En hurtig og delvis uautoriseret undersøgelse af sarkofagen (midt i museets åbningstid) afslører at den kun indeholder et skelet. Tilsyneladende ingen arm af arme eller ben af ben. Direktøren kan supplere med at oplyse at Winckelmann i sin tid (1768) blev myrdet af nøgle røvere der ville fuppe ham.

Til brug for den videre efterforskning finder de nu igen fire helte ud af at Winckelmann mødte en tyv, Francesco Arcangeli. Han efterlod sit jordiske godt til tjener Andrea. En medaljon gik til museet (historisk og kunst-), og papirer blev efterladt til Giovanni Termona.

Vores helte går nu på jagt efter den døde, men tilsyneladende ikke forsvundne Winckelmann. De besøger byens hoteller i håb om at finde tjener Andrea. Efter forgæves forsøg og adskillige løfter til hoteldirektører om donationer af mindeplader besluttes det at ændre strategi og i stedet finde Termonas efterkommere. Efter lidt sprogvanskeligheder findes adressenpå Antonie Termona, og planen er nu at finde en tolk og opsøge ham.



- Hvad er det lige der får dig til at tro at Andrea er en mand?
- Vi tror altså at Winckelmann er ikke bare død, men også forsvundet!



Oprettet 2006-04-23
Flemming Lindblad
Opdateret 2006-05-03
Flemming Lindblad