Horror
on the
Orient
Express

Forside > Referater > 16.01.2006  
 
 

16.01.2006 Ballade på teatret

Sedefkar-rullerne er pludselig dukket op på La Galleria i Milano, hvilket Black og Donaldson har svært ved at forstå. Clarke bliver hjemme for at studere dem nærmere imens resten tager afsted til dagens møde med teaterdirektøren Rosario Sorbello. De benytter også lejligheden til at sende armen videre. I det labyrintiske teater lykkes det dem at rode rundt i Cavalleros garderobe inden de efter lang tids søgen finder Sorbello. De lærer at Aida, med en dags forsinkelse, vil blive sat op med en suppleant i hovedrollen. Og de hører om Forbandelsen i Kostumeafdelingen. Usædvanligt mange fra kostumeafdelingen har gennem tiderne haft problemer med lungerne eller hjertet eller den slags. Problemerne synes at have spredt sig efter teatret begyndte at arbejde på Aida. Nu er der nogen af vores helte der begynder at tænke i torso-baner, og da det kommer frem at en af ginerne faktisk bruges som rekvisit i Aida indledes straks en jagt på denne. Desværre viser det sig helt umuligt at finde den inden forestillingen.

Så samme aften tager vores helte i teatret, hvor de venter spændt på Scenen med Ginen. Der er en trykket stemning på grund af Cavalleros forsvinden. De bliver vidne til en sær skik blandt de lokale: At synge med på en bestemt arie. Under fællessangen stikker Nelsons kamæleon af og løber hen til en gammel mand der synger med Cavalleros stemme, i følge med en kvinde der ligner en ældre Cavallero! Men inden længe ruller ginen ind på scenen, og selv hvis vores helte skulle have haft deres betænkeligheder omkring det hensigtsmæssige i af at springe op på scenen midt under forestillingen, så kan det samme ikke siges om det ældre par, der sammen med en flok medhjælpere gør et ublu udfald mod scenen. Kaos følger da vores helte forsøger at komme først. Nelson pisker stemningen yderligere op ved at råbe "brænd" [dette er dog et spørgsmål om fortolkning; visse iagttagere synes at have hørt det konstaterende "brand!" i stedet for opfordringen til ulovligheder] i det fyldte teater, Black kommer til skade på en knytnæve, og Donaldson stikker af med ginen. Efter en vild jagt gennem teatrets snørklede gange, lykkes det vores helte at slippe ud med den mystiske torso.

De er nu ivrige efter at komme ud af Milano og videre med Orientekspressen. På stationen ser de et billede af den gamle mand fra teatret. Han hed Arturo Faccia og er fundet død under mystiske omstændigheder.




Oprettet 2006-03-07
Frederik J. Jensen
Opdateret 2006-03-08
Frederik J. Jensen