Horror
on the
Orient
Express

Forside > Referater > 21.02.2006  
 
 

21.02.2006: Artikelskrivning i Venedi

Vores venner vågner efter en begivenhedsrig nat hvor Jasper fik besøg af hvad han selv beskrev som en "halvforådnet gammel mand ikke yngre end et par århundreder". Men Jasper er ikke den eneste der har haft besøg - adskillige makabre mord er også blevet begået i nattens løb. Dagens program var et besøg på Grimanci dukkefabrikken, hvor de livagtige dukker bliver bliver set på, og Black og Donaldson begejstres over eksistensen af et gammelt arkiv med optegnelser over køb og salg af dukker gennem 19 hundrede tallet. Donaldson benytter standardteknikken "jeg-er-journalist-og-skal- skrive-en-artikel-om-dit-yndlingsemne-teknikken" [Hey, jeg er forsker, ikke journalist!, red.] til at overtale Grimanci slægtens overhovede Antonio til at opnå adgang til arkivet. Sebastiono et yngre medlem af slægten hjælper til med at gennemgå arkivet da ingen af truppen desværre er istand til at læse italiensk. Black & Simon leder igennem arkivet og finder utroligt nok på trods af deres (manglende) italiensk kundskaber et dokument der beskriver Grimancis køb af et kunstigt ben.

Vores venner overtaler Sebastiano til at fortsætte med at gennemgå dokumenterne og finde ud af om benet er blevet solgt videre på et tidspunkt , hvorefter de tager tilbage på hotellet.

Tilbage på hotellet modtager gruppen en invitation til bergravelsen af Marias far - begravelsen skal finde sted næste formiddag. Clarke beslutter sig for at sikre sit hotelværelse med søm og snubletråd - for at undgå eventuelle nattegæster. Til begravelsen har Giorgio svært ved at holde sig fra Rossini - han vil svært gerne op og slås og vores venner fornemmer tydeligt problemer under opsejling. Donaldson for Maria og Giorgio endeligt overtalt til at tage til London og de aftaler at de skal tage afsted om en uge. Efter dette er aftalt vil vore venner tage tilbage til hotellet, men fornemmer at det er bedst hvis Giorgio kommer med dem, idet han ellers vil få gjort skade på sig selv og måske andre.

På hjemturen som foretages i gondol, insisterer gondolieren på en omvej som fører gruppen foruroligende tæt på en flok sortskjorter - Jasper får dog gondolieren overtalt til ikke at sejle tættere på sortskjorterne og antage en mere direkte vej til hotellet. Vore venner diskuterer, mens Giorgio er udenfor hørevidde, hvorvidt Giorgio kan opbevares i Drømmelausanne uden at komme i kontakt med Baronen - Det bør her indskydes at Black og Donaldson tilsyneladende har accepteret eksistensen af Drømme-Lausanne - men kommer frem til at Giorgio nok ikke vil lade Baronen i fred eller omvendt. Resten af dagen fordrives istedet med museumsbesøg, i den forhåbning at Rossinis sortskjorter vil miste interessen for gruppen og stoppe med at skygge den. Sortskjorterne mister dog ikke interessen - tværtimod udviste de så stor interesse for Clarks kamera efter han havde taget billeder af dem at de tog kameraet med sig. Clark udviser et øjebliks rationel indsigt i sine egne diplomatiske evner og beslutter sig for at købe et nyt kamera istedet for at overtale sortskjorterne til at levere det tilbage.

Efter at have drukket en smule cognac kommer gruppen frem til at det er bedst hvis Giorgio bliver sendt til England inden ugen er gået. Heldigvis har Giorgio drukket væsentlig mere cognac og efter at have lagt Giorgio i seng finder gruppen frem til at løsningen er at bedøve Giorgio og sende ham med Orientekspressen til Frankrig. Samtidig besluttes det at han ikke bør have penge på sig, idet han da vil kunne vende tilbage. Vores venner er meget indfølende i den forelskede mands kvaler og for at sikre sig at Giorgio kommer med toget uden problemer giver de ham et par sovepiller.

Toget går dog først tidligt på eftermiddagen - så om morgenen tager Black og Simon ud til dukkefabrikken for at høre om Sebastiano har fundet noget i arkivet. Det viser sig at Sebastiano har fundet ud af at benet er blevet sat i en statue på Palazo Rezzoniani og de skynder sig hen til dette sted. Palazzo Rezzoniani er dog lukket i vintersæsonen - men heldigvis lykkes det mod en mindre erkendelighed at overtage portneren til at lukke dem ind i gården på Palazzo Rezzonian. Gården er fyldt med statuer og ligeledes er paladset og det tårn der er der. Da de ikke umiddelbart kan genkende benet på nogle statuer udskydes yderligere efterforskning til efter Giorgio er blevet sat på toget.

Giorgio bliver sat på toget - og vores venner tager kontakt til turistkontoret for at få arrangeret en special tur til Pallazzo Rezzoniani.

Tilfældigvis skal Donaldson til at skrive en artikel...




Oprettet 2006-03-08
Frederik J. Jensen
Opdateret 2006-03-08
Frederik J. Jensen